توضیحات
ماهمیشه تلاش میکنیم با بالا بردن سطح دانش ومهارتمان واستفاده از بهترین تجهیزات ، محصولاتی با کیفیت بالا ارائه دهیم . باریستا کافی همیشه در حال انتخاب وخرید باکیفیت ترین دانه های سبز قهوه است ولی نه به مقدار انبوه ، این ویژگی ماست که شما میتوانید در تمام فصول سال قهوه اعلاء از ما تهیه کنید.
در ادبیات صنعت قهوه ما یک (small batch roaster) برشته کاری با ظرفیت کم محسوب میشویم که برای هر کیلو قهوه که برشته میکنیم از تمام توان ودقت خود بهره میگیریم .
حرفهای پراکنده یک قهوه چی :
می خواهیم این طور فرض کنیم که ما فقط گاهی اوقات قهوه میخوریم و اطلاعات خواصی درباره قهوه نداریم
پس بهتره یکم بیشتر آشنا بشیم که شاید علاقه مون هم بیشتر بشه .
از اینجا شروع میکنیم که گیاه قهوه چه شکلی هست و . . .
قهوه یک درخت بسیار زیبا و همیشه سبزه ، این درخت به آب و هوا وخاک خاصی برای رشداحتیاج داره که فقط در کمربند استوا وجود داره وقهوه مصرفی دنیا فقط در اونجا رشد میکنه
سوال: آیا ما در ایران میتوانیم قهوه کشت کنیم ؟ خیر ، اگر هم بتوانیم فقط در حد گلدان هست و یک قهوه بی کیفیت کشت می شود .
خوب ادامه میدیم ، درخت قهوه میوه هایی مثل گیلاس داره که اتفاقا بهشون گیلاس قهوه هم میگن وداخل این گیلاس دو هسته قهوه سبز وجود داره ، این گیلاسهای قهوه رو بعد از چیدن میبرن که هسته هارو از داخلشون خارج کنن وخشک کنن که قابل برشته کردن و استفاده بشه ، تقریبا شبیه به فرایندی که برای پسته شور انجام میشه
سوال : آیا قهوه سبز با قهوه خام فرق دارد؟ خیر ، دانه قهوه ای که از گیلاس خارج شده وخشک شده همان قهوه سبز و یا خام نام دارد .
یکی از مهترین اتفاقاتی که برای قهوه می اوفته که روی کیفیت اون تاثیر خیلی زیادی داره برشته کردن قهوه هست
همه کشورهای دنیا مثل ایتالیا ، فرانسه ، آمریکا و ایران قهوه سبز رو از مزرعه ها میخرن ودر کشور خودشون برشته میکنن وروش میزنن قهوه فلان برند ایتالیایی یا فلان برند ایرانی وغیره البته همیشه روی قهوه میخوره که دانه های داخل این بسته قهوه از مزارع کدوم کشوره .
سوال: آیا بهترین قهوه برای برزیل هست؟ خیر ، شهرت برزیل به این علت است که حدود یک سوم قهوه دنیا رو کشت میکند و برشته کاری های زیادی هم در برزیل وجود دارد .
سوال : بهترین قهوه دنیا برای کجاست ؟ این سوال را نمیشود با نام بردن یک کشور جواب داد چون قهوه های خوبی در کشورهای مختلف وجود دارد ولی یکی از معروفترین منطقه هایی که قهوه خیلی خوبی را کشت میکند از ارتفاعات جامائیکا هست که با نام جامائیکا بلو مونتین شناخته میشود .
حالابا بخش برشته کاری آشنا میشیم . به صورت خلاصه باید بگم برشتگی قهوه رو میشه به سه طیف خلاصه کرد که میتونید با رنگهای قهوه روشن ، قهوه متوسط و قهوه تیره تشخیص بدید . البته بگم که رُست یا همون برشته کاری قهوه یک علم مستقل و گسترده هست که باعث شکوفا شدن عطرها وطعمهای مختلف در قهوه میشه و رنگ برشتگی صرفا یک مشخصه قابل لمس برای عموم مردم هست .
سوال : قهوه ترک وفرانسه ویا اسپرسو چه فرقی دارند؟ در جواب این سوال ابتدا باید یاد آور شوم که کشور ترکیه ویا فرانسه هیچ ارتباطی با انواع قهوه ندارن واین نامها صرفا نقش اسم را دارند .(البته سابقه ای در تاریخ باعث این نام گذاری ها شده است) در ادامه بشرح کامل جواب این سوالات را بازگو میکنیم.
من برای اینکه بتونم کامل شرح این موضوع رو انجام بدم باید اول بگم ما در کشورهای مختلف وفرهنگهای مختلف سلیقه های متفاوتی برای نوشیدن قهوه ومزه های اون داریم که این سلیقه ها باعث ایجاد تفاوت در روشها و میزان برشتگی قهوه میشه . ولی در اصل برشتگی عامل تعیین کننده در نوع قهوه نیست .
من فرض رو روی یک دانه قهوه واحد با درجه برشتگی متوسط میزارم تا بتونم توضیح کاملی رو ارائه بدم.
قهوه ترک:
مابرای دم کردن قهوه از روشهای مختلفی میتونیم استفاده کنیم ، مثلا پودر قهوه رو بریزیم توی آب و بجوشونیم یا پودر قهوه رو بریزیم داخل یک فیلتر کاغذی یا حتی پارچه ای و روش آب جوش بریزیم و قهوه رو دم کنیم حتی میتونیم پودر قهوه رو داخل یک محفظه ای تحت فشار آب و حرارت بزاریم و ازش عصاره گیری کنیم .
خوب حالا اگر ما بخواهیم قهوه رو داخل آب بریزیم و دم کنیم باید دانه های قهوه رو خیلی ریز مثل آرد آسیا ( آسیاب به آسیای آبی گفته میشود) کنیم که وقتی محلول در آب میشه بتونه عصاره خودش رو خارج کنه و ته نشین بشه تا قابل شرب باشه .
نتیجه: ( هر دانه قهوه ای که به صورت آرد آسیا شده و محلول در آب دم بشود قهوه ترک نام دارد پس قهوه ترک یک نوع دان قهوه نیست یک روش دم آوری است)
قهوه دمی (فرانسه):
حالا اگر بخواهیم یک قهوه بدون دُرد ( جرم قهوه داخل آب) داشته باشیم باید قهوه رو داخل یک فیلتر کاغذی یا پارچه ای بریزیم و آب رو از روش رد کنیم وبرای این کار باید قهوه رو درشت آسیاب کنیم که آب از بینش عبور کنه ویه بستر گِل مانند نسازه که از حرکت آب جلو گیری کنه و درشتی پودر و درجه آسیا در حد شکر باشه نه بیشتر که آب خیلی سریع عبور کنه و قهوه رقیقی به دست بیاد .
نتیجه:( هر دانه قهوه ای که به اندازه دانه های شکر آسیاب شده و به روش فیلتری (که میتواند برقی یا دستی این عمل ریزش آب انجام شود فرقی ندارد) قهوه دم آوری بشود به آن قهوه دمی یا فرانسه گفته میشود . پس قهوه فرانسه یک روش دم آوری است نه یک نوع دانه قهوه)
اسپرسو:
و اما اگر بخواهیم از یک گرماژ مشخصی پودر قهوه فقط چند میلی لیتر به صورت محدود عصاره غلیظ و قدرتمند تهیه کنیم چی میشه؟
باید اول دانه قهوه رو در حد نمک تصفه شده ریز آسیا کنیم وبه کمک دستگاه اسپرسو ساز که پود قهوه رو در یک محفظه کوچک با یک خروجی قرار میده و با فشار زیاد(حدود ۹ بار) نزدیک به ۳۰ میلی لیتر آب از روی، برفرض مثال ۱۶ گرم پودر قهوه عبور میده وعصاره قهوه رو تهیه میکنه . به این عصاره کم حجم وپر قدرت اسپرسو گفته میشه که هم به تنهایی نوشیده میشه و هم به عنوان قهوه پایه در نوشیدنی هایی مثل کاپوچینو ، لته، موکا و غیره که هراه شیر وشکلات و استفاده میشه پس اسپرسو نوعی دانه قهوه نیست ، اسپرسو عصاره غلیظی از مقداری پودر قهوه است گه با فشار و آب داغ تهیه میشود.
نقد و بررسیها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.