توضیحات

چین یکی از بزرگترین و مهم ترین کشورهای دنیا از نظر اقتصاد می‌باشد. این کشور دارای منابع طبیعی فراوانی است و با سیاست‌های اقتصادی خود یکی از کشورهای تعیین کننده اوضاع اقتصادی در جهان است. در این پست شما را با قهوه سبز چین آشنا می‌کنیم.

دیوار چین

چین پرجمعیت ترین کشور جهان با 1 میلیارد و 450 میلیون نفر و چهارمین کشور پهناور جهان، یکی از قطب‌های اقتصادی جهان است. این کشور در سال 2013 بعد از آمریکا بزرگترین اقتصاد دنیا را داشت. چین کشور عجایب هاست، از آثار تاریخی فوق العاده آن تا خوردنی های عجیب و غریب، از طبیعت بکر و بی‌نظیر تا زندگی کردن برخی از چینیان در غار! خلاصه که کشور همه چیز هاست. چین در سالهای اخیر به توسعه خدمات برای جهان پرداخته است اما هنوز غول کشاورزی در دنیا است. این کشور بزرگترین تولید کننده بادام زمینی، برنج و گندم، و دومین تولید کننده پنبه و ذرت می‌باشد. یکی از محصولات مهم این کشور قهوه است.

فقر در چین چیز تعجب آوری نیست. حدود ۱۰۰ میلیون نفر از جمعیت این کشور با درآمد کمتر از ۱ دلار در روز زندگی می‌کنند. همچنین جالب است بدانید بیشترین صادرات از کشور چین صورت میگیرد؛ از شیر مرغ تا جان آدمیزاد! پس تعجب نکنید اگر از قهوه چینی صحبت می‌کنیم. البته کیفیت این قهوه  از محصولات صادراتی با کیفیت خوب است.

مزرعه قهوه در چین

قهوه در چین از دو سو اهمیت ویژگی‌ای دارد. یک آن که این کشور با جمعیت زیادی که دارد، یکی از بزرگترین مصرف کنندگان این نوشیدنی خوش طعم است. و دوم این است که کشاورزان چین با توجه ویژه ای که به کیفیت قهوه دارند، از تولیدکنندگان بزرگ قهوه در جهان است.

 قهوه چگونه به چین آمد؟

در قرن 19 یکی از مبلغین فرانسوی قهوه را برای اولین بار به استان یونان چین آورد. این مبلغ مذهبی با گذر از ویتنام و رسیدن به کلیسای خود، دانه‌های قهوه را در مجاورت کلیسای خود کاشت. البته تا یک قرن خبری از همه گیری قهوه نبود. چای حرف اول را میزد و با بهترین کیفیت تولید می‌شد. در سال 1988 با مشارکت شرکت نستله، سازمان ملل و بانک جهانی این گیاه به کشت وسیع رسید. قهوه چین به علت آنکه قیمت این دانه زیاد و قیمت چای به نسبت پایین تر بوده، تا سال 2009 رشد چندانی نداشته است.

استان یون نان یا یونان در چین

استان یون نان یا یونان در چین

با آن که همانند هند، نوشیدنی اول کشور چین، چای است اما به علت جمعیت زیاد این کشور، مصرف قهوه و بازار آن داغ بماند. این امر باعث می‌شود تا عرضه و تقاضای زیادی در این کشور در صنعت قهوه وجود داشته باشد. این کشور قهوه های خوبی را صادر میکند که پیشنهاد میکنیم که حداقل یکبار آنرا امتحان کنید. اما هنوز بهترین و بی نظیر ترین قهوه ها در خود چین پیدا میشود.

زیرگونه‌های قهوه‌ای که در چین کاشت می‌شود، اغلب در برابر بیماری‌ها مقاوم هستند و همین مورد باعث چالش در عطر و طعم قهوه‌های چینی می‌شود.

 

قهوه چینی، ارزش امتحان کردن را دارد

قهوه‌های چین بیشتر طعم شیرین و میوه‌ای را در خود جای داده است. قهوه چین اسیدیته یا ترش مزگی کمی دارند و تن واری زیادی از نوشیدن آن حس می‌شود. دو منطقه فوجیان و هاینان به تولید قهوه ربوستا مشغول هستند. منطقه هاینان در اول قرن 20 با ورود قهوه از مالزی به این کشور به کشت آن مشغول شد. در منطقه فوجیان، چای اولونگ  کشت اول منطقه می‌باشد.

منطقه یونان که اصلی ترین و اولین منطقه کشت قهوه است، قهوه‌هایی از نژاد عربیکا را تولید می کنند. کاتیمور، بوربون و کاتورا از زیرگونه‌های قهوه تولیدی این منطقه میباشد. کشور چین در بین کشورهای تولیدکننده قهوه رتبه بیستم را دارد، اما بعید نیست در سال های آتی این رتبه را بهبود ببخشد.

شیوه فرآوری قهوه در چین شسته و طبیعی است.

بوربون

در نظر بسیاری از قهوه شناسان، بوبورن طعم خاصی از شیریی دارد. گونه بوربون یک جهش طبیعی از گونه تیپیکا است که اولین بار در جزیره رئونیون ( La Réunion ) که قبلا به نام بوربون مشهور بوده است، دیده شد. میوه بوربون طیف رنگی از زرد، نارنجی و قرمز است. تفاوت درختان تیپیکا و بوربون، شکل ظاهری آن است. درختان بوربون شکل گرد تری دارند و بیشتر شبیه درختچه هستند.

انواع زیرگونه‌های قهوه

کاتورا، گیاه پا کوتاه قهوه

کاتورا (Caturra)، زیر گونه‌ای از گونه بوربون (گونه ای دیگر از عربیکا) است که در برزیل یافت شد. اما نتوانست طرفداری در این کشور پیدا کند. این گونه در کشورهای دیگر از جمله اندونزی، کلمبیا و … گسترش یافت. گیاه کاتورا کوتاه است و نیاز به مراقبت و رسیدگی بیشتری نسبت به گونه مادر خود، بوربون، دارد. اگر گونه کاترا در ارتفاع بالاتری کشت شود، از کیفیت آن کاسته می‌شود. به علت کوتاهی درخت کاتورا، شاخه های پربار تری از میوه دارند. رنگ میوه کاتورا زرد و قرمز بوده و برداشت آن آسان تر از دیگر گونه ها انجام می‌شود.

میوه های گونه‌های مختلف گیاه قهوه

میوه‌های گونه‌های مختلف گیاه قهوه

کاتیمور

تلاقی گونه تیمور که گونه‌ای ربوستا است و گونه کاتورا که گونه آزمایشگاهی است، زیرگونه کاتیمور را به وجود آورده است. این گونه بازدهی بالا  داشته و در برابر بیماری‌ها مقاوم است. نگهداری این گونه نسبتا آسان می‌باشد.

توضیحات تکمیلی

کشور مبدا

چین

گونه

عربیکا و ربوستا

زیرگونه

کاتورا، کاتیمور و بوربون

سال برداشت

0

درصد رطوبت

0

تعداد عیب کواکر در 100 گرم

0

وزن

1 کیلوگرم, 60 کیلوگرم

نقد و بررسی‌ها

هنوز بررسی‌ای ثبت نشده است.

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “
قهوه سبز چین
China Green Coffee

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


همچنین ممکن است دوست داشته باشید…