توضیحات

کشورهای استوایی علاوه بر آب و هوای مخصوصو خود، محصولات غذایی خاص خود را نیز دارند. قهوه یکی از این محصولات است. کنگو کشوری در مرکز آفریقاست که به تولید این قهوه می پردازد. در این پست شمارا با قهوه سبز کنگو آشنا خواهیم کرد.

جمهوری دموکراتیک کنگو ، دومین کشور بزرگ آفریقا و یازدهمین کشور بزرگ دنیا می باشد. همچنین با جمعیتی بیش از 90 میلیون نفر چهارمین کشور پرجمعیت افریقاست. همچنین این کشور، پرجمعیت ترین ترین کشوری است که به زبان فرانسوی سخن می گوید. کنگو با کشورهای اوگاندا، رواندا، بوروندی، تانزانیا، زامبیا،آنگولا و جمهوری کنگو ( کشور دیگری با حکومت مستقل از جمهوری دموکرات کنگو) همسایه است. در غرب این کشور هم اقیانوس اطلس به طول فقط 40 کیلومتر در کنار دهانه 900 کیلومتری رود کنگو واقع است.

اقتصاد کنگو بر پایه منابع معدنی آن می باشد که ارزش آن برابر با تولید ناخالص ملی آمریکاست. این منابع زیر زمینی انگیزه بسیاری از جنگ های داخلی و خارجی بوده است. ببیش از دو سوم مردم این کشور به کشاورزی مشغول هستند و چای،کاکائو، کائوچو، محصولات نخلی و قهوه از این کشور به دیگر کشورهای جهان صادر می شود. با این حال این کشور دارای تورمی بالا و سطح زندگی بسیار پایین می باشد.

 

قهوه در سال 1881 از کشور لیبریا به کنگو معرفی شد اما تا زمانی که بلژیکی ها که در آن زمان کنگو را در استعمار خود داشتند، گونه جدیدی در این کشور کشف نکردند، کشاورزی آن انجام نشد. تاریخ پکنگو پر از فراز و نشیب های فراوان بوده که قهوه نیز از آسیب های آن بی بهره نمانده است. اما امروزه صنعت قهوه در حال گسترش و رشد در این کشور است.

گیاهی که در سال 1898در کنگویی که مستعمره کشور بلژیک بود کشف شد، نوعی از قهوه کانفورا بود که مستعمره نشینان آن را روبوستان نامیدند تا ماهیت مقاوم آن را به خوبی نشان دهند. کشاورزی قهوه در زمین هایی که بلژیکی ها در آن حاکمیت داشتند، سرعت بیشتری داشت. در سال 1960 بیشتر میزان تولید قهوه تا زمان استقلال در این کشور صورت گرفت. تا آن زمان قهوه از بودجه دولتی خوبی برخوردار بود و 26 ایستگاه تحقیقاتی و 300 متخصص در داخخل موسسه ملی مطالعه کشاورزی در اختیار این صنعت بودند.

 

بعد از استقلال بودجه دولتی کاهش یافت و در دهه 1970 به دلیل کنارگذاشتن افراد غیر ملی و کمبود زیر ساخت های مورد نیاز، تعداد زمین های کشاورزی قهوه کاهش یافت. این وضع تا دو دهه ادامه داشت و دولت سعی برسر پا نگه داشتن این صنعت می کرد. دهه 1990 سقوطی بی سابقه در صنعت قهوه این کشور رخ داد. جنگ های اول و دوم این کشور که سال 2003 ادامه داشت، با بیماری های قهوه همراه شد. همین امر موجب شد تا تولید قهوه کاهش چشمگیری داشته باشد و به کمتر از نصف برسد. بیماری های قهوه در ابتدا تنها گونه های روبوستا را تحت تاثیر قرار می داد اما به مرور شامل تمام انواع قهوه ای شد که در جمهوری دموکراتیک کنگو رشد می کرد و پرورش می یافت.

امروزه زیرساخت های صنعت قهوه همواره چالش بزرگی برای این کشور محسوب می شود. با این حال امید است قهوه در برنامه احیای اقتصاد کنگو جایی داشته باشد و به کیفیت بهتر برسد.

 


قهوه های کنگو تن واری پری داشته و طعمی شیرین دارند. همچنین یک فنجان قهوه کنگو شمارا یاد طعم میوه می اندازد. در برخی مناطق کنگو قهوه ربوستا و برخی دیگر قهوه عربیکا تولید می شود.  کیوو منطقه ای است که شامل سه استان کیوو، سود کیوو و مانیما که همگی دور دریاچه کیوو قرار دارند. آب و هوای این منطقه عمدتا برای تولید عربیکا از زیرگونه بوربون مناسب است. ارتفاع این منطقه 1460 تا 2000 متر از سطح دریا بوده و ماه های سپتامبر و اکتبر برداشت صورت می گیرد.

کنگوی شرقی مقدار کمی عربیکا در کنار روبوستا تولید می کند ولی کنگوی مرکزی صرفا به تولید ربوستا می پردازد. منطقه استواییی آخرین منطقه در کنگو که در شمال غربی قرار دارد و روبوستا تولید و کشت می کند.

 

زیرگونه های قهوه زامبیا

 

بوربون

در نظر بسیاری از قهوه شناسان، بوبورن طعم خاصی از شیریی دارد. گونه بوربون یک جهش طبیعی از گونه تیپیکا است که اولین بار در جزیره رئونیون ( La Réunion ) که قبلا به نام بوربون مشهور بوده است، دیده شد. میوه بوربون طیف رنگی از زرد، نارنجی و قرمز است. تفاوت درختان تیپیکا و بوربون، شکل ظاهری آن است. درختان بوربون شکل گرد تری دارند و بیشتر شبیه درختچه هستند.

 

قهوه ربوستا یکی از دو نوع اصلی قهوه است که ویژگی‌های خاص خود را دارد. ظاهر قهوه روبوستا گرد تر و کوچک تر است و شکاف روی دان، صاف تر نسبت به دان عربیکا می‌باشد. درختان ربستا تا ۱۰ متر رشد می کنند و در برابر آفات بسیار مقاوم هستند.
همانطور که می‌دانید در قهوه ترش مزگی یا اسیدیته نیز وجود دارد. از سوی دیگر طعم تلخ مزگی نیز از طعم های غالب قهوه است. از قدیم، طرفداران تلخ مزگی در قهوه بیشتر بوده  و برخی حس کردن این طعم را در نوشیدن یک فنجان قهوه ترجیح می‌دادند. روبوستا داری تلخ مزگی بالایی نسبت به عربیکا است.
همچنین طعم شیرینی کمتری دارد. کافئین دان ربوستا بیش از دان عربیکا است.

توضیحات تکمیلی

درصد رطوبت

0

چگالی

0

نژاد

عربیکا

زیرگونه

تایپیکا، مقداری بوربون، کاتورا، کاتوای و کاتیمور

کشور مبدا

کوبا

تعداد عیب کواکر در 100 گرم

0

مقدار عیوب در 350 گرم

0

وزن

1 کیلوگرم, 70 کیلوگرم

نقد و بررسی‌ها

هنوز بررسی‌ای ثبت نشده است.

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “قهوه سبز کنگو”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


همچنین ممکن است دوست داشته باشید…