توضیحات

یمن کشوری در جنوب شبه جزیره عربستان بوده که 7 سالی است دچار جنگ شده است. این کشور قهوه های فوق العاده از زیرگونه‌های منحصر به فردی را تولید می‌کند. در این پست شما را با قهوه سبز یمن آشنا می‌کنیم.

یمن کشوری در شرق آسیای غربی است. امروزه اگر نام این کشور را در اینترنت سرچ کنید، عکس‌هایی از خرابی‌ها و مردم جنگ زده خواهید دید. این کشور در دوران باستان محل زندگی سبایی‌ها یا قوم باستانی سبا بوده است.

این کشور محصولات کشاورزی فراوانی را به سرتاسر جهان صادر می‌کند. غلات، میوه جات، سبزیجات، قات ( نوعی ماده مخدر)، پنبه، لبنیات، دام و قهوه بخشی از محصولاتی هستند که از یمن صادر می‌شود. کشت اصلی این کشور سورگوم که نوعی ذرت خوشه‌ای است بوده و مهم ترین میوه این کشور انبه است.

همانطور که گفتیم قهوه یکی از محصولات صادراتی یمن است. قهوه در این کشور تجاری بوده و به صورت منحصر به فردی در این کشور کاشت می‌شود. زمین‌های کشاورزی پلکانی تا روش‌های فرآوری و زیرگونه‌های خاص این کشور همگی مورد توجه هستند.

قهوه اولین بار توسط اتیوپی‌ها که برای زیارت به مکه می‌آمدند به یمن رسید. در قرن 15 و 16 این دانه جای خود را در این سرزمین باز نمود و تعداد زیادی به کشت قهوه پرداختند.

مزارع پلکانی یمن

مزارع پلکانی یمن

موکا، اصطلاحی برای همه چیز

امروزه قهوه از بندر موکا صادر می‌شود. شاید شنیدن نام موکا شما را گیج کند. اولین چیزی که به ذهن ما می‌رسد، ترکیب اسپرسو با شکلات داغ می‌باشد. اصل این کلمه برای قهوه های تند و قوی تولید شده در یمن بوده است. برخی قهوه‌های فراوری شده یه صورت طبیعی نیز با این اصطلاح تعریف می‌شود؛ مانند قهوه موکا هرار کشور اتیوپی.

ترکیب قهوه‌های یمن با قهوه های جاوا را نیز موکا- جاوا می‌گویند. برخی از برشته کاران نیز از این اصطلاح برای توصیف عطر و طعم خاص قهوه استفاده می کننند. در کل استفاده از کلمه موکا در صنعت قهوه بسیار رایج است.

تنها 3 درصد زمین های یمن قابل کشت است و دلیل آن محدودیت آب است. کشاورزان از آب زیر زمینی برای کشاورزی استفاده می‌کنند که به سرعت در حال کاهش می‌باشد. کود دهی نیز در کشاورزی یمن رایج نیست و به همین دلیل خاک از برخی مواد مغذی بی بهره می‌ماند. در کنار این ویژگی‌ها، تعداد بسیار زیادی از زیرگونه های هیرلیوم عربیکا تنها در این کشور یافت می‌شود.

قهوه‌های یمن بیشتر با نام موکا، که پیش تر توضیح دادیم، بسته بندی می‌شود. البته قبل‌ها از نام‌های محلی برای انواع مختلف قهوه استفاده می‌شد.

نحوه فراوری قهوه در یمن

قهوه های یمن با دست چیده می‌شود. پس از برداشت در پشت بام خانه کشاورزان در زیر آفتاب خشک می‌شود. این کار با معضلاتی روبرو است. حجم قهوه از مساحت پشت بام‌ها بیشتر بوده و به علت فضای کم گیلاس قهوه روی هم انباشته شده، خشک می‌شود. همین امر باعث خشک شدن ناهماهنگ گیلاس قهوه، تخمیر و یا کپک می‌شود.

قهوه سبز یمن

 در یمن 99 هزار خانوار به تولید قهوه می‌پردازند که تولید سالیانه هر کدام 113 کیلوگرم در سال است که مقداری بسیار کمی می‌باشد. نیمی از قهوه تولیدی این کشور به عربستان سعودی صادر می‌شود. یمن تولید نسبتا محدودی دارد و هزینه تولید نیز بالا است. به همین دلیل قیمت دان قهوه یمن بسیار بالا است. برخی قهوه های یمن نیز با برچسب اتیوپی به فروش می‌رسد.

قِشِر

قشر در واقع پوسته‌های خشک شده و برشته کاری نشده که از گیلاس قهوه جدا شده است که همانند چای دم آوری می‌شود. در امریکای مرکزی نیز کاسکارا همانند قشر می‌باشد. با این حال کاسکارا میوه خشک گیلاس است که تفاوت هایی با قشر دارد.

قهوه سبز یمن

مناطق کشت شده قهوه در یمن صنعا، رایما، مهویت، صعده و حجه می باشد. انواع گونه های کشت شده در یمن نیز زیرگونه های هیرلوم مانند شانی، صافی، مصرحی، شامی، مطانی و جوعاری می باشد.

 

 

توضیحات تکمیلی

کشور مبدا

یمن

نژاد

عربیکا

گونه

شانی، صافی، مصرحی، شامی، مطانی و جوعاری

چگالی

0

درصد رطوبت

0

سال برداشت

0

مقدار عیوب در 350 گرم

0

تعداد عیب کواکر در 100 گرم

0

نقد و بررسی‌ها

هنوز بررسی‌ای ثبت نشده است.

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “
قهوه سبز یمن
Yemeni Green Coffee

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


همچنین ممکن است دوست داشته باشید…