دستگاه های آسیاب قهوه انواع مختلفی داشته در مرحله اول به دو قسمت آسیاب های دستی و آسیاب های برقی تقسیم بندی شده . و در مرحله دوم خود آسیاب های برقی به چند مدل مختبف از نظر کاربری تقسیم میشود .
1- آسیاب های قهوه فروشی یا پاکت خور (bagholder) :
آسیاب هایی هستند با قابلیت آسیاب به صورت طولانی مدت و حجم بالا که به دلیل قدرت تیغه (معمولا از بازه خیلی ریز مانند ترک تا درشت ترین ) و قدرت موتور و داشتن نگه دارنده پاکت مناسب مصارف قهوه فروشی ها برای فروش قهوه ه ی تازه آسیاب شده به مشتری است .
2-آسیاب های به فرمان (on demand) :
این آسیاب ها با ظاهری شکیل تر و بعضا با صفحه های دیجیتال برای کنترل و امکاناتی بهتر عرضه میشود ، این آسیاب ها معمولا دارای نگه دارنده پرتافیلتر است و به شما امکان تنظیم مقدار آسیاب از طریق زمان را میدهد ، یعنی میتوانید در یک یا دو حالت مختلف به دستگاه فرمان دهید که با توجه به اندازه سابه قهوه مثلا 3 یا 3.4 ثانیه برای شما قهوه را آُسیاب کرده و داخل پرتافیلتر بریزد . اما خیلی نمیتوان روی دقت این تنظیم حساب کرد زیرا مسیری که از هوپر تا نازل خروجی و فضای بین تیغه همیشه مقداری از قهوه آسیاب شده را نگه میدارد .
لازم به ذکر است که در سالهای اخیر مدل هایی از آسیاب های آن دیمند به بازار عرضه شده که با داشتن ترازو در قسمت خروجی امکان وزن کردن دقیق سابه ی قهوه رو بسیار راحت کرده و کاربر میتواند اندازه قهوه ی خروجی را با توجه به وزن هم اندازه گیری نماید .
3-آسیاب های دوزردار :
این آسیاب های دارای محفظه ای در جلوی خود هستند که قهوه آسیاب شده در مرحله ی اول به داخل آن ریخته میشود و بعد با استفاده از پدال کنار محفظه میتوان با هر بار حرکت پدال بص ورت فنری میزانی از قهوه رو به پایین و داخل پرتافیلتر ریخت . این دستگاه معمولا دارای یک دکمه بود و مادامی که روشن است قهوه را آُیاب و به داخل محفظه میریزد . کاربرد این نوع دستگاه بیشتر فرودگاه ها و مراکز پر رفت و آمد قهوه ست جایی که شما نیاز به آسیاب قهوه در یک سایز و با قابلیت پر کردن سریع پرتافیلتر دارید .
در مرحله بعد این آسیاب ها از نظر نوع تیغه به دوسته تقسیم میشوند :
1- تیغه های مخطروطی یا کونیکال :
این آسیاب ها بخاطر ساختار و نوع طراحی شان معمولا در قسمت موتور سرعت پایینی دارند و به همین خاطر قهوه های آسیاب شده خروجی معمولا به صورت یک دست و کاملا یک اندازه آسیاب نمیشوند ، همین موضوع باعث تفاوت سطح تماس قهوه با آب و ایجاد پیچیدگی طعمی در عصاره ی قهوه شود . این آسیاب ها معمولا برای قهوه های دمی توصیه میشوند ، البته تیغه های کونیکال مناسب برای سایز اسرپرسو هم طراحی شده که مسلما دارای دقت بسیار بالاتری هستند .
2- تیغه های دیسکی یا تخت :
آسیاب ها از دو تیغه تشکیل شده که بصورت افقی و یا با زاویه 45 درجه روی هم قرار گرفتنه اند . قهوه در این دستگاه ها از بالا و دراخل هوپر به بین این دوتیغه هدایت شده و بعد از آسیاب وارد نازل خروجی میشود . میزان دقت و بازه گستردگی اندازه سابه به جنس و قطر این تیغه بستگی دارد . اما معمولا آسیاب هایی که میتوانند ریز ترین اندازه ممکن(حدود 100 میکرون ) قهوه را آسیاب کنند کیفیت و قدرت بالاتری دارند . لازم به ذکر است که هرچه قطر تیغه در آسیاب ها بالاتر باشد میزان ورودی قهوه از هوپر به تیغه بیشتر میشود و کیفیت دان آشیاب شده بالاتر میرود . مثلا در مدل Ek43 مالکونیک قطر تیغه 95 متر باعث امکان آسیاب کردن 35 کیلوگرم در ساعت است .
جنس این تیغه ها بیشتر از فولاد سخت یا فولاد ضد زنگ بوده و در بهترین حالت بعضی از کمپانی های با آبکاری تیتانیوم یا آبکاری کربنی آن ها را عرضه میکنند ، میزان عمر این تیغه معمولا به حجم مصرف بوده و مشخصا در مدلهای آبکاری شده تیغه ها عمر بیشتری دارند .ضمن اینکه
پارامتر موثر بعدی در آسیاب ها قدرت و توان موتور بوده و میتوان آن ها را مهم طلقی کرد .
قدرت موتور به معنی سیم پیچی قوی تر و در واقع شروع به کار قوی تر و سریع تر است و همین قدرت و سرعت باعث بالا نرفتن دمای قهوه هنگام آسیاب و حفظ عطر و طعم قهوه عصاره گیری شده میشود .
و در آخر سیستم کلوخه زدا که در هر کمپانی و هر مدلی بصورت های مختلف و در قسمت های متفاوت هر آسیاب قرار گرفته تا قهوه ی آسیاب شده به صورت کلوخه شده و انباشته از دستگاه خارج نشده و کاربر را دچار مشکل نکند ، بدیهی ست این امکان در سیستم عصاره گیری نوین بسیار کاربردی بوده و باید به آن دقت کرد
همه ی این توضیحات به ما نشان میدهد که برای خرید یک آسیاب خوب میبایست همه این پارامتر هارا در نظر گرفته و صرفا بخاطر برند و نشان نمیتوان محصولی را مناسب کاربری خود خریداری کرد .
Share it