توضیحات

اتیوپی کشوری در شرق آفریقاست که تاریخ غنی را دارد. این کشور با جنگ های داخلی و خارجی، استعمارات و درگیری‌های سیاسی تاریخ پر فراز و نشیبی را گذرانده است. امروزه این کشور پس از سال ها هنوز روی خوش آرامش را ندیده است. کشاورزی یکی از ارکان اصلی اقتصاد اتیوپی بوده که قهوه محصول عمده این کشور را شامل می‌شود. در این پست شما را با قهوه سبز اتیوپی آشنا می‌کنیم.

اتیوپی کشوری با تاریخ غنی است که در زمان اسلام با نام حبشه شناخته می‌شد. امروزه این کشور یکی از پرجمعیت ترین کشورهای دنیا و دومین کشور پرجمعیت آفریقاست. اتیوپی بعد از ارمنستان دومین کشوری بود که مسحیت را دین رسمی خود معرفی کرد. شاید شنیدن نام این کشور شما را یاد آداب و رسوم عجیب زنان این منطقه بیاندازد. زنان قبیله مورسی در این کشور لب پایین خود را باز کرده و بشقابی که قطر آن حدود 30 سانتی متر است را درون پوسته لب خود می‌گذارند. این زنان که به نام لب بشقابی نیز معروفند، سال هاست این رسم را اجرا می‌کنند. این کار نوعی آرایش و زیبایی برای زنان این قبیله محسوب می‌شود.

زن لب بشقابی در اتیوپی

زن لب بشقابی در اتیوپی

 

تولیدات کشور اتیوپی سیب زمینی، غلات، سبزیجات، نیشکر و قهوه را تشکیل داده است. عمده ترین محصول صادراتی این کشور، قهوه می‌باشد. 80 درصد نیرروی کار اتیوپی در زمین‌های زراعی مشغول به کار هستند. متاسفانه این کشور یکی از چندین کشور فقیر دنیا است و حدود 40 درصد مردم آن زیر خط فقر زندگی خود را می‌گذرانند.

 

طبیعت زیبای اتیوپی

طبیعت زیبای اتیوپی

 

قهوه در اتیوپی

 

اتیوپی زادگاه قهوه شناخته می‌شود. این کشور یکی از مهم ترین منابع کشت قهوه در جهان است که طعم‌های فوق العاده‌ای از قهوه را برای قهوه خورها به ارمغان می‌آورد. اگر چه قهوه اولین بار در جنوب سودان یافت شد اما اوج شکوفایی قهوه عربیکا در این کشور رخ داده است. قهوه به عنوان نوشیدنی اولین بار در اتیوپی شناخته شد. در قرن 17، اتیوپی به صادر کردن این دان خوش طعم پرداخت و اروپاییان علاقه مند آن را به امریکا و دیگر نقاط جهان بردند. در قرن بیستم سازمانی به نام هیئت ملی قهوه اتیوپی تشکیل شد تا به اوضاع قهوه و نوع و کیفیت آن سازمان دهد.  با این حال در سال 1970 و درگیری‌های داخلی و اعتراض به فقر و گرسنگی، سیر کشت قهوه به سراشیبی افتاد. این درگیری‌ها تاثیر عمده ای بر صنعت قهوه این کشور گذاشت.

طعم قهوه

 

از رست تا سرو قهوه به روش اتیوپیایی

از رست تا سرو قهوه به روش اتیوپیایی

طعم‌های قهوه کشور اتیوپی دامنه وسیعی را شامل می‌شود. از طعم‌های شیرین و گرمسیری تا طعم میوه‌ای و گلی! این کشور با انجام فراوری شسته بر روی قهوه برداشتی خود، طعم و عطر خوشمزه و پیچیده ای را برای طرفداران قهوه به ارمغان بیاوند و با فراوری طبیعی که بر روی دیگر محصولات قهوه انجام می‌دهند، طعمی خارق العاده را بسط دهند.

 

 سیستم تولید قهوه

تولید قهوه در اتیوپی به سه دسته عمده تقسیم می‌شود: قهوه‌های باغ؛ قهوه‌های مزارع و قهوه‌های جنگلی.

قهوه‌های باغ در اطراف خانه ها کاشته می شود و درختچه‌های کوتاه تری دارند. این گیاهان قهوه رسیدگی منظم و دقیق تری را لازم دارند تا به خوبی رشد کنند. این نوع تولید قهوه بخش عمده ای از تولیدات قهوه را شامل می‌شود.

مزرعه قهوه در اتیوپی

مزرعه قهوه در اتیوپی

قهوه‌های مزارع درختان قهوه‌ای هستند که به صورت اصولی و با تمامی استاندارد های کشاورزی تولید و رشد می‌کنند. در نهایت قهوه‌های جنگلی در جنوب غربی اتیوبی به صورت وحشی و خود رو رشد می کنند و سایه طبیعی دارند. قهوه های جنگلی نسبت به قهوه های باغ و مزارع که رسیدگی بیشتری دارند و هدفمند تولید می‌شوند، بازدهی کمتری دارد.

 

سرو قهوه به سبک اتیوپی‌ها

یکی دیگر از دلایلی که قهوه در اتیوپی منحصر به فرد است، استفاده بالای مردم محلی از این نوشیدنی است. به طوری‌که نیمی از تولید سالیانه قهوه در خود کشور استفاده می شود.

قهوه از برشته کاری تا سرو در اتیوپی به نحو خارق العاده ای انجام می شود. صفر تا صد سرو قهوه توسط زنان صورت می‌گیرد. از سوی دیگر شما در هیچ مغازه یا خانه ای که به روش سنتی قهوه سرو می‌کنند، قهوه رست شده پیدا نمی‌کنید. آن ها قهوه سبز را نگهداری می‌کنند و در زمان لازم بر روی تابه‌ای آن را تفت می‌دهند تا به درجه رستی مد نظر برسد. سپس در هاون مخصوصی به نام موکیچا آسیاب می‌کنند.

پس از آن قهوه را در جبنا (jebena) همراه آب دم می‌کنند تا به نقطه جوش برسد. در نهایت یک قهوه خاص با عطر و طعم فوق العاده در اختیار شما قرار می‌گیرد.

جبنا

گونه قهوه کشت شده

زیر گونه‌های هیرلوم گونه‌ای است که در جنگل های اتیوپی رشد می کند. این گونه قهوه عطر و طعم های گوناگون گلی و مرکبات که در فراوری شسته نمود بیشتری دارد تا عطر و طعم توت فرنگی و بلوبری که در فراوری طبیعی نمایان تر می‌شود، در خود دارد.

قهوه سبز اتیوپی

 

مناطق پرورش دهنده قهوه

در اتیوپی قهوه ها به نام مناطق و گرید (درجه بندی) شناخته می‌شود. گرید 1 و 2 جزو گزینه های خوب برای قهوه سبز اتیوپی است.

 

سیدامو

فراوری قهوه در سیدامو

فراوری قهوه در سیدامو

 

این منطقه یکی از سه منطقه اصلی است که دولت اتیوپی به عنوان برند برای صادرات قهوه از آن استفاده می کند. قهوه‌های این منطقه به شدت معطر است و برای عاشقان بوی قهوه بهترین می‌باشد. این منطقه از هر دو روش شسته و طبیعی برای فرآوری بهره می‌گیرد. لازم است بدانید نام درست این منطقه سیداما میباشد که در صنعت قهوه بیشتر نام سیدامو شناخته شده است.

 

 لیمو

یکی دیگر از مناطقی که برند قهوه اتیوپی است، لیمو نام دارد. عمده تولیدات این منطقه از فروشندگان خرد می‌باشد. زمان برداشت قهوه در این منطقه از  نوامبر تا ژانویه خواهد بود.

 

 

یرگاچف

قهوه های این منطقه از جهات مختلف منحصر به فرد هستند. در این منطقه عمدتا از روش شسته برای فراوری استفاده می‌کنند که طعم و عطر فوق العاده‌ای از مرکبات و گلی به ارمغان می‌آورد. جالب است بدانید برخی افراد طعم قهوه این منطقه را به یک فنجان چای ارل گری تشبیه می‌کنند.

 

مرحله پالپ گیری در اتیوپی

مرحله پالپ گیری در اتیوپی

هرار

قدیمی ترین منطقه تولید کننده قهوه که در اطراف شهر هرار به کشت این دانه می‌پردازند ، منطقه هرار است. این منطقه قهوه هایی کاملا متفاوت دارد که نیاز به آبیاری زیادی دارند. متنوع بودن قهوه های این منطقه زبان زد است.

 

شهر هرار

شهر هرار

 

جیما و لکمپتی/ جیمبی

بخش بزرگی از قهوه اتیوپی از منطقه جیما در جنوب غربی این کشور تامین می شود. منطقه دیگر تولید کننده قهوه لکمپتی/ جیمبی است که اطراف این دو شهر به کشت و زرع قهوه می‌پردازند.

توضیحات تکمیلی

وزن 60 کیلوگرم
نژاد

عربیکا

گرید

1, 2, 4, نامشخص, 5

وزن

1 کیلو, 60 کیلو, 30 کیلو

فرآوری

طبیعی (خشک), شسته, نامشخص

محل کشت

هویلا, گوجی هامبلا, بروکا لیمو, لکمپتی, دوجیمه, یرگاشف, سیدامو, کوچره

گرین پرو

دارد, نداره

نقد و بررسی‌ها

هنوز بررسی‌ای ثبت نشده است.

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “قهوه سبز اتیوپی”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *