توضیحات

پاناما کشوری در امریکای مرکزی است که علاوه بر اهمیت سیاسی آن به خاطر کانال پاناما، فراورده های دیگری نیز دارد.  محصولات غذایی این کشور یکی از مهم ترین محصولات صادراتی این کشور می‌باشد. در این پست شمارا با قهوه سبز پاناما آشنا می‌کنیم.

اسم پاناما را با کانال معروف آن می‌شناسیم. آبراهی غیر طبیعی که اقیانوس آرام را به اقیانوس اطلس وصل می‌کند. اما همه پاناما به کانال این کشور ختم نمی شود. پاناما کشوری زیبا در امریکای مرکزی است که باریک ترین خشکی را در این قاره دارد. بیشتر مردم این کشور  از نژاد بومیان و سفیدپوستان هستند که به اسپانیایی صحبت می‌کنند. اقتصاد این کشور بر پایه محصولات صادراتی مانند موز/ف پرتقال، توتون، نیشکر، برنج، ذرت و قهوه می‌باشد.

 

قهوه سبز پاناما

اولین مهاجرانی که به پاناما رفتند، قهوه را نیز با خود به این کشور بردند. در ابتدا قهوه این کشور چنگی به دل نمیزد اما امروزه اسم و رسمی برای خود پیدا نموده است. امروزه این کشور با شرایط جغرافیای مناسب کشت قهوه، توانسته است قهوه های با کیفیتی تولید نماید. قیمت قهوه پاناما نسبتا بالا بوده و دلیل آن املاک و مستغلات این کشور می باشد.  امروزه زمین های کشاورزی که قهوه در آن کاشته میشد ، تبدیل به خانه مهاجرانی از آمریکای شمالی شده است. همچنین پاناما استاندارد های بالایی از قوانین را به کار بسته است؛ به همین علت قهوه چین ها دستمزد بالاتری دریافت می کنند. تمام این هزینه ها در نهایت از مصرف کننده گرفته خواهد شد.

سخن از قیمت بالای قهوه در پاناما، باعث می شود تا قهوه شناسان و فعالان این صنعت به یاد ملک زمرد یا Hacienda La Esmeralda بیفتند. زمینی که تاثیر عمیق و مهمی بر صنعت قهوه امریکای مرکزی گذاشته است. این ملک متعلق به خانواده پترسون بوده و توسط آن ها اداره می شود. زمانی که قیمت قهوه در پاناما ارزان بود، انجمن قهوه تخصصی پاناما مسابقه ای ترتیب داد که بهترین کیفیت قهوه شناسایی شود. سپس قهوه ها در یک حراج آنلاین به فروش برسد. مزرعه زمد سال های سال گونه ای به نام گیشا را پرورش داده بودند که در این مسابقات این زیرگونه بیشتر از قبل معرف عام و خاص شد. خانواده پترسون سال های 2004 تا 2007، 2009 و 2010 و 2013  برنده این نوع مسابقات بودند. تاثیر این مسابقات و ملک زمرد بر کشت قهوه پاناما، معرفی زیرگونه گیشا و کاشت بیشتر دیگر مزارع بود.

مزرعه خانواده پترسون در پاناما

مزرعه خانواده پترسون در پاناما

گران ترین قهوه جهان

در ابتدا در سال 2004 قهوه 21 دلار و تا سال 2013 به قیمت 350.25 دلار رسید و هیچ شکی باقی نگذاشت که گران ترین قهوه برای کشور پاناما است. بر خلاف قهوه های گرا دیگر که کیفیت نه چندان جالبی دارند مانند قهوه کوهستان آبی جامائیکا  و یا تولید وحشتناکی دارند مانند کوپی لواک( قهوه موجود در مدفوع نوعی گربه در اندونزی)، قهوه پاناما کیفیت فوق العاده بالایی داشته و قیمت آن به محصول خریداری شده می ارزد.

طعم قهوه پاناما گلی و مرکباتی بوده و تن واره سبکی مانند چای دارد. مناطق پرورش دهنده قهوه در پاناما بیشتر بر اساس نحوه فروش قهوه تعریف شده اند تا جغرافیا. تا پیش از این قهوه در این کشور به صورت گسترده تری کشت می شد، اما امروزه سه منطقه بوکت، آتشفشان کندلا و رناسیمینتو مناطق کلی تولید قهوه می باشد. زمان برداشت قهوه از دسامبر تا مارس بوده و ارتفاع هر منطقه متفاوت است.

بوکت در ارتفاع 400 تا 1900 متر از دریا بوده و شناخته ترین منطقه تولید قهوه در پاناما است. آتشفشان کندلا در ارتفاع 1200 تا 1600 متری بوده و محل تولید غذاها و قهوه بسیاری می باشد. این منطقه با کشور کاستاریکا هم مرز است. رناسیمینتو نیز منطقه ای هم مرز با کاستاریکا و در ارتفاع 1100 تا 1500 متری سطح دریا قرار دارد.

 

زیر گونه های قهوه پاناما

تیپیکا، تحفه ای از هلندی ها

همانطور که گفتیم این کشور اغلب زادگاه گونه عربیکای قهوه است. اما خود این گونه، زیرگونه‌های دیگری نیز دارد که خریداران قهوه سبز باید به آن توجه نمایند. یکی از زیرگونه‌های اصلی تیپیکا (Typica) می باشد. هلندی‌ها این گونه قهوه را درسراسر جهان معرفی نمودند. میوه تیپیکا به رنگ قرمز است و  اگر  در شرایط خوبی کشت شود، یک فنجان قهوه عالی با شیرینی متعادل و اسیدیته با کیفیت را به ارمغان می‌آورد.

 

بوربون

در نظر بسیاری از قهوه شناسان، بوبورن طعم خاصی از شیریی دارد. گونه بوربون یک جهش طبیعی از گونه تیپیکا است که اولین بار در جزیره رئونیون ( La Réunion ) که قبلا به نام بوربون مشهور بوده است، دیده شد. میوه بوربون طیف رنگی از زرد، نارنجی و قرمز است. تفاوت درختان تیپیکا و بوربون، شکل ظاهری آن است. درختان بوربون شکل گرد تری دارند و بیشتر شبیه درختچه هستند.

کاتورا، گیاه پا کوتاه قهوه

کاتورا (Caturra)، زیر گونه‌ای از گونه بوربون (گونه ای دیگر از عربیکا) است که در برزیل یافت شد. اما نتوانست طرفداری در این کشور پیدا کند. این گونه در کشورهای دیگر از جمله اندونزی، کلمبیا و … گسترش یافت. گیاه کاتورا کوتاه است و نیاز به مراقبت و رسیدگی بیشتری نسبت به گونه مادر خود، بوربون، دارد. اگر گونه کاترا در ارتفاع بالاتری کشت شود، از کیفیت آن کاسته می‌شود. به علت کوتاهی درخت کاتورا، شاخه های پربار تری از میوه دارند. رنگ میوه کاتورا زرد و قرمز بوده و برداشت آن آسان تر از دیگر گونه ها انجام می‌شود.

 

کاتوای

یک زیرگونه از تلاقی دو گونه قهوه موندونوو و کاتورا می باشد که در برابر باد و باران مقاوم است. اگر به این گونه به خوبی رسیدگی شود می تواند طعم فوق العاده و شیرینی به ارمغان بیاورد. خاستگاه تولد این گونه دربرزیل بوده است.

گیشا

برخی این زیرگونه را گشا می خوانند. این زیر گونه از کاستاریکا به پاناما آمده است اما معتقند خاستگاه اصلی آن کشور اتیوپی است.  طعم گیشا دارای بافت ابریشمی بوده و مانند یک چای میوه ای است.این قهوه عطری متناسب دارد و اسیدیته ملایم آن در کام شما حس بدی ایجاد نمی کند.  قهوه گشا یکی از کران ترین قهوه های جهان است. گیاه گشا به آفت زنگ برگ ( قارچی که باعث لگه های زرد بر روی برگ های درختچه قهوه می شود) مقاوم بوده و شاخه های نازک دارد. البته این شاخه ها در برابر باد مقاوم هستند.

 

توضیحات تکمیلی

کشور مبدا

هاوایی

نژاد

عربیکا

گونه

تیپیکا و کاتورا

چگالی

0

درصد رطوبت

0

سال برداشت

0

مقدار عیوب در 350 گرم

0

تعداد عیب کواکر در 100 گرم

0

نقد و بررسی‌ها

هنوز بررسی‌ای ثبت نشده است.

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “
قهوه سبز پاناما
Panama green coffee

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


همچنین ممکن است دوست داشته باشید…